Вв, 16.04.2024, 17:44
КАБІНЕТ ІНФОРМАТИКИ VLM
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Корисні посилання
Галузеві

Головна » 2010 » Травень » 23 » МОН презентовано Додаток до диплома про вищу освіту європейського зразка
11:00
МОН презентовано Додаток до диплома про вищу освіту європейського зразка

21 травня у приміщенні МОН за участю Міністра освіти і науки Дмитра Табачника відбулася презентація Додатка до диплома європейського зразка (DIPLOMA SUPPLEMENT), яку висвітлювали понад 20 провідних українських теле-, радіоканалів, газет та інформаційних агентств.

Д. Табачник розпочав презентацію з короткого історичного ракурсу: <19 травня цього року виповнилося п'ять років з дня приєднання України до країн-учасниць Болонського процесу. За цей час багато чого зроблено в рамках реалізації Болонської декларації. Одним з таких практичних кроків є сьогоднішня презентація Додатка до диплома про вищу освіту європейського зразка. Додаток запроваджується у вищих навчальних закладах саме на виконання зобов'язань України як країни-учасниці Болонського процесу>.

Міністр зазначив, що сьогоднішній події передувала кількарічна копітка робота працівників апарату МОН, науковців університетів. Ретельно проаналізовано досвід європейських країн щодо практики запровадження Додатка, проведено численні консультації з вітчизняними та зарубіжними експертами.

Говорячи про можливість формування позитивної громадської думки щодо необхідності запровадження Додатка, Міністр повідомив про те, що МОН відпрацьовано три основні документи: постанову КМУ щодо запровадження Додатка до диплома європейського зразка (Diploma Supplement), наказ МОН <Про затвердження Порядку замовлення, видачі та обліку Додатка до диплома про вищу освіту європейського зразка та його опису> (розміщено на сайті МОН у рубриці <Законодавство>) та рекомендації щодо заповнення Додатка до диплома.

<Метою Додатка до диплома європейського зразка є надання інформації, необхідної для об'єктивної оцінки кваліфікації (ступеня) вищої освіти, здобутої випускником вищого навчального закладу. Він, на відміну від звичайного (національного) додатка, надає розширену інформацію про отриману кваліфікацію та навчальні досягнення випускника, необхідну для забезпечення міжнародної зрозумілості та визнання отриманого випускником диплома про вищу освіту>, - зауважив Дмитро Володимирович.

Звертаючись до присутніх Міністр акцентував увагу на тому, що запровадження такого документа в Україні поліпшить <прозорість> та <зрозумілість> отриманих в Україні кваліфікацій (документів про вищу освіту), спростить визнання українських дипломів про вищу освіту, стимулюватиме залучення іноземних студентів до навчання в Україні, а також спонукатиме до формування культури внутрішнього забезпечення якості у вищих навчальних закладах.

Додаток до диплома про вищу освіту європейського зразка видаватиметься разом із традиційним додатком про вищу освіту і буде поки що платним, наголосив Міністр освіти і науки.

Далі презентацію продовжив завідувач сектору міжнародних проектів та європейської інтеграції, член робочої групи із розробки рекомендацій щодо видачі Додатка до диплома про вищу освіту європейського зразка у вищих навчальних закладах України Анатолій Гармаш, який ознайомив присутніх з офіційними рекомендаціями щодо запровадження додатка, з його структурою, змістом та порівняв український варіант додатку з іноземними.

Презентація закінчилася короткою прес-конференцією Дмитра Табачника.

Інформація із офіційного сайту МОНУ.

Переглядів: 2796 | Додав: salal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Пошук на сайті
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВвСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Освітні сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Формуємо робочий настрій

Якщо ви збуджені, невпевнені в своїх силах або просто незібрані і не налаштовані на роботу, то вам не завадить послідовно прослухати ці п'ять композицій.

1. Робимо "музичний масаж" ваших емоцій.
2. Проводимо емоційне розслаблення.
3. Стабілізуємо спокійний стан.
4. Створюємо позитивні емоції.
5. Формуємо оптимістичний настрій.
Хороший настрій - запорука успіху.
Швидкість
Информер тИЦ и PR
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz