Пт, 19.04.2024, 14:06
КАБІНЕТ ІНФОРМАТИКИ VLM
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Корисні посилання
Галузеві

Головна » 2013 » Квітень » 4 » Міносвіти не хоче скасовувати медичні довідки для абітурієнтів
17:56
Міносвіти не хоче скасовувати медичні довідки для абітурієнтів
Міносвіти не хоче скасовувати медичні довідки для абітурієнтів
Міністерство освіти відмовилося від ідеї скасування необхідності подання медичної довідки при вступі до ВНЗ, чиновники переконані, що її відміна призведе до негативних наслідків
У Міністерстві освіти відбулася нарада щодо доцільності подання вступниками довідки форми 086-о під час вступу до вищих навчальних закладів України.

У нараді взяв участь заступник міністра освіти Євген Суліма, представники Міністерства охорони здоров’я, Мінсоцполітики, Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва тощо.

Суліма повідомив, що до міністерства звернувся Голова державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва щодо скасування необхідності подання медичної довідки при вступі до ВНЗ.

"Отримання та подання цієї довідки, на думку Служби, є додатковим тягарем для вступників, проте головна мета – визначення справжнього стану здоров'я вступника – не досягається", - зазначають у відомстві з питань регуляторної політики.

У зв’язку з чим, у Державній службі з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва запропонували Міністерству освіти скасувати необхідність подання такої довідки, за виключенням тих спеціальностей, які мають певні показання.

Однак у Міністерстві освіти ідею не підтримали, зазначивши, що відмова від надання медичної довідки при вступі призведе до негативних наслідків.

"Існують застереження, що вилучення медичної довідки за формою 086-о з переліку документів, які абітурієнт додає до заяви про вступ до вищого навчального закладу, призведе до того, що у вищих навчальних закладів будуть відсутні дані про стан здоров'я студентів-першокурсників, а це, у свою чергу, призведе до негативних наслідків", - зазначив Суліма.

Зокрема, за словами чиновника, відсутність медичної довідки унеможливить визначення професійної придатності абітурієнта до навчання, призведе до порушення календаря ревакцинації проти керованих інфекцій та системи своєчасного виявлення туберкульозу.

Також він переконаний, що відміна медичних довідок унеможливить своєчасне взяття на диспансерний облік студентів-першокурсників, які мають хронічні захворювання та вади розвитку, і призведе до погіршення загального стану здоров'я та загострення перебігу хронічних хвороб, а також унеможливить з перших днів навчання об'єктивно оцінити стан здоров'я для визначення групи їх фізичної підготовки.

Чиновник також зазначив, що ректори вищих навчальних закладів повністю підтримують збереження подання медичної довідки під час вступу.

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 02.04.2013

Переглядів: 1166 | Додав: salal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Пошук на сайті
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВвСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Освітні сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Формуємо робочий настрій

Якщо ви збуджені, невпевнені в своїх силах або просто незібрані і не налаштовані на роботу, то вам не завадить послідовно прослухати ці п'ять композицій.

1. Робимо "музичний масаж" ваших емоцій.
2. Проводимо емоційне розслаблення.
3. Стабілізуємо спокійний стан.
4. Створюємо позитивні емоції.
5. Формуємо оптимістичний настрій.
Хороший настрій - запорука успіху.
Швидкість
Информер тИЦ и PR
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz